Knjižničarski krožek Osnovne šole Litija, Slovenija


Za projekt Potovanja širijo duha smo si izdelali potne liste. Uporabili smo: Build Your Wild Self, Publisher, Power Point in Calameo.




                                            
Calameo je preprost spletni servis, ki vaše datoteke spremeni v prave spletne revije, ki jih lahko listate na spletu. V svojem izbranem programu (Microsoft Word, Excel ali PowerPoint ter Adobe Acrobat Reader) najprej ustvarite svojo predstavitev ali revijo. Vsebino morate oblikovati tako, kot bi si želeli, da izgleda končni rezultat, saj brezplačna različica aplikacije ne omogoča velikih dodatnih sprememb v obliki.
Ko to storite, lahko na svoj profil naložite datoteko ter navedete nekaj njenih lastnosti (naslov, format, kategorijo in jezik), po katerih bodo lahko tudi drugi vedeli, kakšna je vsebina revije. Med dodatnimi možnostmi lahko urejate tudi, kdo lahko pregleduje, shranjuje, komentira ali natisne revijo, kakšne pravice si pridržujete kot avtor, kakšno bo ozadje prezentacije, kakšna glasba bo igrala v ozadju ipd. Če bi želeli več možnosti, je zanje potreben mesečni prispevek.


No comments:

Post a Comment