Projekt


Potovanja širijo obzorja
Cilji:
- oblikovanje skupne, večjezične spletne strani, vključno z nizom brezplačnih programov in Web 2.0 aplikacij, koristnih za poučevanje,
- predstavljanje zanimivih evropskih krajev, kjer je vredno preživeti počitnice, podaljšan konec tedna ali oditi na izlet,
- oblikovanje enostavnega in varnega delovnega prostora z uporabo IKT za učence in učitelje,
- sodelovanja in izmenjava izkušenj z učitelji v zvezi z učinkovito uporabo orodij Web 2.0 v izobraževanju.Opis
Vse več in več je orodij in zanimivih Web 2.0 programov, ki jih uporabljamo v naših projektih. Vsakdo ima svojega najljubšega, torej jih zberimo na enem mestu, da jih bo lahko uporabljalo še več učiteljev in študentov. Nastala bo velika, varna in večjezična spletna stran, ki bo omogočala lažje komuniciranje, sodelovanje, ustvarjanje in nalaganje. Uporabljali jo bomo v naših projektih in popularizirali v naših državah.

Naslednja naloga projekta je pokazati in popularizirati zanimive kraje v Evropi. Za začetek si bomo izmenjali informacije o privlačnih krajih, ki smo jih videli med počitnicami. Kasneje bomo pokazali kraje, zanimive za izlete med vikendi in evropske kraje, ki so še zlasti prijazni otrokom.

Naslov projekta: "Potovanja širijo obzorja" vključuje svoje cilje. S potovanji po Evropi bomo odkrili in pokazali najzanimivejše in najlepše kraje. Zbrani material bomo uporabili za učenje in izmenjavo informacij o učinkoviti uporabi Web 2.0 orodja na področju izobraževanja.Učinki:
- spletna stran
- nabor orodij Web 2.0 in programi
- seznam zanimivih krajev v Evropi, kjer lahko z veseljem preživimo počitnice
- seznam mest v Evropi, ki jih je še posebej vredno obiskati
- seznam otrokom prijaznih mest v Evropi
- seznam (zemljevid) zanimivih krajev v Evropi.

Vsak udeleženec bo poskrbel za spletno stran v svojem maternem jeziku, vsi pa bomo dodajali prispevke še na angleško spletno stran.